Önalan, ŞükrüAdalı, SümeyyeTas, Abuzer2025-05-102025-05-1020192548-0006https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/392813/farkli-metotlar-kullanilarak-elde-edilen-ayni-miktar-bakteriyel-dnalar-arasindaki-konsantrasyon-farkliliklarinin-belirlenmesihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/9074Bu çalışmada kültüre alınmış olan L. garvieae izolatları Triptic Soy Agar (TSA) ve miktarı (20ml) ile aynı çevresel şartlarda (7,4pH, 21oC, 24 saat) inkübe edilmiştir. İzolatların identifikasyonları Real-Time PCR ile 16S rRNA gen bölgesine spesifik primer assay ile teyitedilmiştir. 24 saatlik inkübasyon periyodunun ardından 10ml’lik Triptic Soy Broth (TSB) besiyerinde gelişen izolatlar 600 nm dalga boyunda1.0 Optik Dansite (OD)’ye eşitlenmiştir. Farklı gruplardan DNA izolasyonları; sıvı besiyerinde kaynatma, katı besiyerinde (Eşit OD) kaynatma,2 farklı ticari kit kullanılarak manuel izolasyon ve otomatik izolasyon robotu olmak üzere toplam 5 farklı metotla gerçekleştirilmiştir. İzoleedilen DNA’ların ve gerçekleştirilen Real-Time PZR işleminin ardından izolasyon robotu ile elde edilen sonuçlarda DNA kalitesinin en iyiolduğu, bunu takiben ticari kitler, sıvı besiyeri izolasyonu ve katı besiyeri izolasyonları olduğu görülmüştür. Real-Time PZR grafiğinde, çalışmagrupları arasındaki tekerrürler içerisinde en büyük sapma sıvı besiyeri izolasyonu ve ticari kit izolasyonunda gözlenmiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessMikrobiyolojiTıbbi Laboratuar TeknolojisiFarklı Metotlar Kullanılarak Elde Edilen Aynı Miktar Bakteriyel Dna’lar Arasındaki Konsantrasyon Farklılıklarının BelirlenmesiArticle43N/AN/A422427392813