Şengör, Gülgün F. ÜnalCeylan, Zafer2025-05-102025-05-1020182651-547410.22392/egirdir.414488https://doi.org/10.22392/egirdir.414488https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/366449/turk-mutfaginda-su-urunleri-kulturu-ve-onemihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/3615Günümüzde beslenmeye dayalı yürütülen çalışmalarda insanların nasıl sağlıklı ve dengeli beslenebileceğiyönündeki araştırmalar dikkati çekmekte ve üzerinde önemle durulan konuların başında gelmektedir. Zengingıda seçeneklerine sahip olan ülkemizde tarımsal ve hayvansal kaynakların korunması ve tüketimekazandırılması her geçen gün daha büyük önem taşımaktadır. İnsanın sağlıklı olabilmesi için vücudun ihtiyaçduyduğu her besin grubundan yeterli ve dengeli şekilde faydalanması gerekmektedir. Beslenmeye önemlikatkı sağlayan besinlerin başında balıklar ve diğer su ürünleri gelmektedir. Türk mutfağında su ürünlerikültürünün yerleştirilmesi gelecek nesillerin daha sağlıklı ve zeki bireyler olmasına temel oluşturacaktır. Bunoktada alışılagelmiş tüketim alışkanlıklarının yerine lezzet ve besin değerini koruyan işleme ve pişirmeyöntemleriyle hazırlanan su ürünlerinin ülkemizde tüketiminin yaygınlaştırılması gerekmektedir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBalıkçılıkBeslenme Ve DiyetetikTürk Mutfağında Su Ürünleri Kültürü ve ÖnemiArticle144N/AN/A386398366449