Aydın, AhmetDemirulus, HüsrevSöğüt, Bünyamin2025-05-102025-05-1020001300-2031https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/25861/koy-ve-ciftlik-pilic-etinin-lezzet-ve-besin-madde-bakimindan-karsilastirilmasihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/720Bu araştırma, köy şartlarında yetiştirilen piliç eti ile çiftlik şartlarında yetiştirilen piliç etinin lezzet ve besin madde içeriği bakımından karşılaştırılması amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla köyden 8, çiftlikten 8 adet olmak üzere toplam 16 piliç eti üzerinde inceleme yapılmıştır. Elde edilen veriler khi-kare metoduyla analiz edilmiş, ortalamalar arasındaki farkın önemliliği ise F testine göre yapılmıştır. Araştırma sonucunda lezzet testine katılan kişiler köy pilicinin but etini sert bulurlarken, çiftlik pilicinin göğüs etini yumuşak ve lezzetli bulduklarını ifade etmişlerdir. Diğer taraftan but eti bakımından çiftlik tavuğu etinin protein ve yağ bakımından köy pilicinden daha iyi olduğu, buna karşılık köy tavuğunun but etinin kül oranının çiftlik pilicininkinden daha fazla olduğu gözlenmiştir. Göğüs eti bakımından ise yağ ve kuru madde bakımından çiftlik pilicinin daha iyi olduğu görülmüştür.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessZiraat MühendisliğiGıda Bilimi Ve Teknolojisiİstatistik Ve OlasılıkKöy ve Çiftlik Piliç Etinin Lezzet ve Besin Madde Bakımından KarşılaştırılmasıOther101-2N/AN/A363825861