Ceylan, ZaferSaygı, Birol2025-05-102025-05-1020222147-877510.21325/jotags.2022.1016https://doi.org/10.21325/jotags.2022.1016https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/529918/bulut-mutfaklarin-kurulum-adimlari-calisma-sekli-ve-modellerihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/19235Artan rekabet ve sürekli gelişen teknoloji ile gıda endüstrisi her zaman çoklu teknolojik\ryeniliklerle beslenmektedir. Bu bağlamda, bulut mutfak, son zamanlarda gıda endüstrisine\rgizlice giren ve küresel restoran endüstrisinin önemli bir konsepti haline dönüşmektedir.\rBulut mutfağı, fiziksel alanı, yemek yeme alanı veya paket servis tezgâhı olmayan bir\rrestoran konseptidir. Bir başka ifade ile geleneksel bir restoran veya yemek yeme tesisi\rolmadan sadece teslimat siparişlerini kabul eden bir restoran mutfağıdır. Sadece bir üretim\rbirimi olarak işlev gören yemeklerin hazırlanması için operasyonel bir mutfaktır.\rMüşteriler, çevrimiçi gıda toplayıcı uygulamaları veya restoran uygulaması aracılığıyla\rsiparişlerini çevrimiçi olarak verebilir. Bu mutfaklar hayalet mutfaklar, karanlık mutfaklar\rveya sanal mutfaklar olarak da bilinir. Çalışmada günümüzde giderek yaygınlaşan teslimat\rsegmentinin potansiyelini göz önünde bulundurarak, bir bulut mutfağının nasıl çalıştığını,\riş modelini, avantajlarını, dezavantajlarını ve dikkate alınması gereken diğer faktörler ile\raçıklanmaktadır. Kurulumunda hangi tip bulut mutfak kullanılacağı ve bunların\rparametreleri önemli rol oynamaktadır. Ayrıca, kuşakların yönelimleri ve tüketici\rdavranışları özellikle gelecek on yıl içerisinde bulut mutfak uygulamaları ve kullanımda\ranahtar bir rol oynayacaktır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessOtelcilikKonaklamaSpor Ve TurizmGıda Bilimi Ve TeknolojisiBulut Mutfakların Kurulum Adımları, Çalışma Şekli ve ModelleriArticle102N/AN/A799817529918