Ağaoğlu, SemaKahraman, TahirAlemdar, Süleyman2025-05-102025-05-1020021017-84221308-3651https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/29630/ton-balik-konservelerinde-nitrat-ve-nitrit-duzeylerihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/12573Bu çalışma, ton balık konservelerinde nitrat ve nitrit düzeylerini belirlemek amacıyla ele alındı. Çalışmada toplam 50 adet balık konservesi materyal olarak kullanıldı. Örneklerde ortalama nitrat düzeyi 46.88 ± 4.89 ppm, nitrit düzeyi ise 6.23 ± 2.06 ppm olarak belirlendi. Sonuç olarak, örneklerde saptanan nitrat ve nitrit düzeyleri Dünya Sağlık Örgütü ve Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği 'nde işlenmiş et ürünleri ile kutu konserveleri için bildirilen kriterlere uygun bulundu.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBalıkçılıkHalk Ve Çevre SağlığıGıda Bilimi Ve TeknolojisiTon Balık Konservelerinde Nitrat ve Nitrit DüzeyleriOther131-2N/AN/A959729630