Tonk, Fatma AykutAkçalı, R. RefikaFuran, M. AlpYüce, Süer2025-05-102025-05-1020081018-88512548-1207https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/85916/bazi-makarnalik-bugday-cesitleri-ile-yeni-gelistirilen-hatlarda-genetik-iliskilerin-rapd-markorleriyle-incelenmesihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/1942Ege Bölgesi’nde verim yönünden ön plana çıkan dört makarnalık buğday çeşidi ile uzun yıllar yapılan denemeler sonucu ümitvar görülen CIMMYT kökenli üç introdüksiyon hattında, moleküler markör yöntemlerinden RAPD metodu ile söz konusu genotipler arasında genetik olarak benzerliklerin ve farklılıkların incelenmesi bu çalışmanın amacını oluşturmuştur.Yapılan DNA analizleri sonucunda, çalışmada incelenen çeşit ve hatların genetik olarak birbirine yakın olduğu ve bunlara ait ortalama genetik benzerlik oranının 0.86 olduğu saptanmıştır. Ayrıca Ege-88 ile Yavaros-79 çeşitlerinin birbirlerine en yakın genotipler olduğu anlaşılmıştır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBiyolojiGenetik Ve KalıtımBitki BilimleriZoolojiBazı Makarnalık Buğday Çeşitleri ile Yeni Geliştirilen Hatlarda Genetik İlişkilerin Rapd Markörleriyle İncelenmesiArticle452N/AQ4859085916