Coskun, HayrıÖndül, Eda2025-05-102025-05-1020041300-30701309-6273https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/38501/keci-sutu-ve-insan-beslenmesindeki-onemihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/12972Keçi sütüne ve ondan yapılan ürünlere verilen önem gün geçtikçe artmaktadır. Keçi sütü ile inek sütü protein yapısı oldukça benzerdir, fakat keçi sütünde a-s1 kazein çok az bulunmaktadır. Keçi sütünde bulunan yağ kürecikleri inek sülü-ne göre daha küçüktür. Yağ küreciklerinin küçük oluşu onun daha kolay sindirilmesini sağlamaktadır. Keçi sütünde daha fazla kalsiyum, potasyum, magnezyum, fosfor, klor ve manganez bulunmaktadır. Ayrıca keçi sütünde inek sütüne oranla fazla miktarda vitamin A bulunmaktadır. Bu da keçi sütünü daha beyaz yapmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri'nde çocukların % 7'si inek sütüne karşı alerji duymaktadır. Bu alerjiden sorumlu maddenin anne sütünde olmayan ve inek sütünde bulunan filaktoglobulinden kaynaklandığı belirtilmektedir. Bununla birlikte bebeklere sadece keçi sütü verilmesi anemiye sebep olmaktadır, fakat keçi sütünde bulunan demirin biyovarlığı daha yüksektir. Keçi sütü ile beslenen çocuklar inek sütü ile beslenenlere göre daha fazla ağırlık, boy, iskelet mineralizasyonu ve kan serum içeriklerinde Vitamin A, kalsiyum, tiamin, riboflavin, niasin ve hemoglobin kazanmışlardır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBeslenme Ve DiyetetikGenel Ve Dahili TıpVeterinerlikKeçi Sütü ve İnsan Beslenmesindeki ÖnemiArticle296N/AN/A41141838501