Yeltekin, Aslı ÇilingirYeltekin, Ahmet F.2025-05-102025-05-1020171300-15902148-3140https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/280800/gokkusagi-alabaligi-ic-organlari-ve-van-baligi-ile-hazirlanan-balik-yemlerinin-gokkusagi-alabaliklarinin-buyume-performansi-uzerine-etkisihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/2819Bu çalışmada ekonomik değeri az olan Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) iç organları ve Van balığının (Alburnus tarichi, Güldenstädt 1814) daha verimli bir şekilde değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Balık yetiştiriciliğinde masrafı yüksek olan balık yemi maliyeti düşürülerek, balığa sindirilebilirliği kolay, doğal yeme yakın değerde bir yem verilmiştir. Yarı yaş yem yapım metodu ile daha kolay bir yolla atıklar işlenmiş, ürünün depolama imkânı oluşturulmuştur. Oluşturulan yemlerin kimyasal analizleri yapılarak yemlerin protein, yağ, kül, maya, küf, Mezofilik aerobik bakteri değerleri karşılaştırılmıştır. Araştırmadan elde edilen canlı ağırlık artışı ve ekonomik analiz sonuçları; Van balığı ve Alabalık iç organı ile yapılan yarı yaş yemlerin gökkuşağı Alabalıklarının beslenmesinde kullanılabileceğini ve yem giderlerinde bir azalma yapacağını göstermiştirtrinfo:eu-repo/semantics/openAccessBalıkçılıkGökkuşağı Alabalığı İç Organları ve Van Balığı ile Hazırlanan Balık Yemlerinin Gökkuşağı Alabalıklarının Büyüme Performansı Üzerine EtkisiArticle344N/AN/A409414280800