Nohutçu, LütfiYolcu, Muhammed SaidToprak, TülayŞelem, EzelhanTunçtürk, RüveydeTunçtürk, Murat2025-05-102025-05-1020222687-372910.47495/okufbed.1039984https://doi.org/10.47495/okufbed.1039984https://hdl.handle.net/20.500.14720/19136Bu çalışma, sulu koşullar altında 2011 ve 2012 yılları yazlık vejetasyon döneminde aspir (Carthamus tinctorius L.) çeşitlerinin besin içerikleri üzerine kükürt dozlarının etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Arazi denemeleri, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi deneme alanında Tesadüf Blokları Parsel Parsel Deneme Deseni’ ne göre üç tekerrürlü olarak yürütülmüştür. Faktör olarak üç farklı kükürt dozu (0, 25, 50 kg/ha) ve üç aspir çeşidi kullanılmıştır. Çalışmada aspir tohumunun makro ve mikro besin elementi içerikleri incelenmiştir. Kükürt uygulamalarının tohumların Ca, Fe ve Mn içerikleri dışında K, Mg, Zn ve Cu gibi besin element içeriklerini önemli ölçüde etkilemediği belirlenmiştir. Ayrıca aspir çeşitleri arasında Mg ve Cu dışında, K, Ca, Fe, Mn ve Zn besin içeriği bakımından istatistiksel olarak önemli farklılıklar tespit edilmiştir.eninfo:eu-repo/semantics/openAccessZiraat MühendisliğiBitki BilimleriAspir (Carthamus Tinctorius L.) Çeşitlerinin Besin İçeriği Üzerine Farklı Kükürt Dozlarının EtkileriArticle52N/AN/A720728