Üzal, ÖzlemYasar, FikretTuğa, Halide2025-05-102025-05-1020201012-2354https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/367902/bazi-organik-materyallerin-karpuz-citrillus-lanatus-thunb-un-iyon-alimina-etkisihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/9264Yürütülen çalışmada Crimson Sweet (Citrillus lanatus Thunb.) karpuz çeşidi kullanılmıştır. 3 farklı organik materyal (vermikompost, gidya, leonardit) vebunların farklı dozları (% 3, % 6, % 9) ile bahçe toprağının kullanıldığı kontrol grubunun, karpuzda iyon alımına etkisi incelenmiştir. Karpuz fideleri, her biri 3 kilogramlık hacme sahip olan saksılarda büyütülmüştür. Uygulamalar 5 tekerrürlü olup, her saksıda 1 adet bitki olacak şekilde toplam 50 adet karpuz fidesi kullanılmıştır. Çalışmanın sonunda bitki yapraklarından alınan örneklerde iyonmiktarları (N, K, Ca, Mg, Cu, Fe, Zn, Mn), içeriğine bakılmıştır. Yapılan analiz sonunda gerek uygulamalar arasında, gerekse uygulamaların dozları arasında farklılıkların olduğu görülmüştürtrinfo:eu-repo/semantics/openAccessBahçe BitkileriBazı Organik Materyallerin Karpuz (Citrillus Lanatus Thunb.)’ Un İyon Alımına EtkisiArticle362N/AN/A280285367902