Küçüköner, ErdoğanKılınççeker, Osman2025-05-102025-05-1020031018-9424https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/30818/tuzlanmis-inci-kefali-chalcalburnus-tarichi-baliginda-fizikselkimyasal-ve-biyokimyasal-degisimlerin-saptanmasihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/12702Bu çalışmada tuzlanmış İnci Kefali balığının fiziksel, kimyasal ve biyokimyasal değişiklikleri tespit edilmiştir. Tuzlanmış balık Van' da çeşitli şekillerde tuzlama yapan tüketicilerden alınmıştır. Tuzlu balık örneklerinde su içeriği % 40-49.92, mineral madde % 16.49-19.79, tuz içeriği % 15.1-18.26, protein içeriği % 19.20-27.13 ve pH değeri 5.78-6.76 aralığında bulunmuştur. Sonuçlara göre örneklerde tuz içeriği oldukça yüksektir. Ayrıca TBA ve TVB-N değerleri sırasıyla 3.31-4.94\"rrig/ Kg ve 43.6-173.04 mg/100 g olarak bulunmuştur. Sonuçlardan görüleceği üzere sağlık sorunu olan kişilerin tuzlu balık tüketiminde dikkatli olması gerektiği düşünülmektedir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBalıkçılıkGıda Bilimi Ve TeknolojisiTuzlanmış İnci Kefali (Chalcalburnus Tarichi) Balığında Fiziksel,kimyasal ve Biyokimyasal Değişimlerin SaptanmasıArticle131N/AN/A555930818