Ağaoğlu, SemaEkici, KamilGuducuoglu, HuseyinAlemdar, Süleyman2025-05-102025-05-1019991018-9424https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/25426/cig-sut-ve-bazi-sut-urunlerinde-baccillus-cereusun-varliginin-arastirilmasihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/656Bu çalışma, Van'da tüketime sunulan çiğ süt, otlu peynir ve tereyağlarında Bacillus cereus'un varlığını belirlemek amacıyla yapıldı. Çalışmada materyal olarak 40 adet çiğ süt, 75 adet otlu peynir ve 25 adet tereyağı olmak üzere toplam 140 örnek materyal olarak kullanıldı. Sonuç olarak, çiğ süt örneklerinin %10'unda (4 örnek) $1.0x10^2-2.8 x 10^4$ kob/ml, otlu peynirlerin %1.3'nde (1 örnek) $9.0 x 10^2$ kob/g düzeyinde Bacillus cereus izole ve identifiye edildi. Tereyağı örneklerinin hiçbirinden Bacillus cereus izole edilemedi.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessMikrobiyolojiGıda Bilimi Ve TeknolojisiÇiğ Süt ve Bazı Süt Ürünlerinde Baccillus Cereus'un Varlığının AraştırılmasıOther91N/AN/A5725426