Akyüz, NurhanEkici, Kamil2025-05-102025-05-1020031017-84221308-3651https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/38736/farkli-hayvan-turlerine-ait-cig-etlerin-sds-page-yontemiyle-belirlenmesi-uzerin-bir-arastirmahttps://hdl.handle.net/20.500.14720/12729Bu çalışmada, çeşitli hayvan türlerine ait etlerin ve bu etlere yapılan katkı seviyelerinin belirlenmesi amacıyla, bazı et proteinlerinin ayırımında Sodium Dodecyl Sulfate Polyacrylamide Gel Electrophoresis (SDS-PAGE) tekniğinin kullanılabilme imkanları araştırılmıştır. Et türlerinin ayırımında spesifıc protein bantları kullanıldı. Araştırmada çiğ sığır, domuz, koyun ve at etleri ayrı ayrı ve ağırlıklarına göre muhtelif seviyelerde ikili (0/100, 5/95, 25/75, 50/50, 75/25, 95/5, 100/0) karışımlar şeklinde hazırlanmıştır. Hazırlanan örneklerdeki tür çeşidi ve bunların yüzde nispetleri SDS-PAGE tekniği ile protein profilleri yine molekül özettikleri bilinen standart protein markerleri ile karşılaştırılarak, teşhis ve tespitler gerçekleştirilmiştir. SDS-PAGE tekniğinin, et karışımlarındaki türlerin ve bunların karışımlardaki oranlarının % 5-10'a kadar tespitinde başarı ile kullanılabileceği ortaya konmuştur.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessAdli TıpGıda Bilimi Ve TeknolojisiVeterinerlikFarklı Hayvan Türlerine Ait Çiğ Etlerin Sds-page Yöntemiyle Belirlenmesi Üzerin Bir AraştırmaArticle142N/AN/A788238736