Elp, MahmutAtici, Ataman AltugŞen, FazılGültekin, Asude2025-05-102025-05-1020161308-75761308-7584https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/229158/ercis-van-ilcesi-icme-sularinin-su-kalitesi-ozelliklerihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/2718Bu çalışmada Van ili Erciş İlçesi ve çevresindeki çeşitli yerleşim yerlerinde içme suyu olarak kullanıldığını belirlediğimiz suların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri incelenmiştir. Örneklerde fiziksel olarak sıcaklık, bulanıklık, elektriksel iletkenlik, çözünmüş oksijen, tuzluluk, kimyasal parametrelerden biyolojik oksijen ihtiyacı, kimyasal oksijen ihtiyacı, pH, kalsiyum, magnezyum, toplam sertlik, toplam alkalinite, karbonat, bikarbonat, nitrit, nitrat, amonyak, fosfor, çinko, bakır, nikel, kobalt, siyanür, florür, alüminyum, demir, potasyum, manganez, molibden, silisyum analizleri ve fekal koliform analizleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar \"Yüzeysel Su Kalitesi Yönetimi Yönetmeliği, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, TS-266 ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik\" kriterlerine göre değerlendirilmiştir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessSu KaynaklarıHalk Ve Çevre SağlığıÇevre BilimleriÇevre MühendisliğiErciş (Van) İlçesi İçme Sularının Su Kalitesi ÖzellikleriArticle264N/AQ3517528229158