Çelebi, Şeyda ZorerAndıiç, NurayAkdeniz, HakkıYılmaz, İbrahim Hakkı2025-05-102025-05-1020041018-9424https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/37441/bazi-misir-cesitlerinde-verim-ve-yem-degerleri-uzerine-bir-arastirmahttps://hdl.handle.net/20.500.14720/12944Bu araştırma, Van koşullarına uygun silajlık mısır çeşitlerini belirlemek amacıyla Van Organize Sanayi Alanı sulu arazilerinde 2001 ve 2002 yıllarında yürütülmüştür. Tesadüf blokları deneme desenine göre üç tekerrürlü olarak kurulan bu denemede, on üç mısır çeşidi kullanılmıştır. Denemede kullanılan çeşitler arasında hasıl ot ve kuru ot verimi bakımından önemli farklılıklar belirlenmiş, çeşitlerin hasıl verimleri 2850. l ile 7608.5 kg/da; kuru ot verimler ise 745.9 ile 1465.9 kg/da arasında değişmiştir. Sonuç olarak, hasıl ve kuru ot verimleri yüksek olan Ossk-644, Bc-6661, Bc-778 ve Bc-566, Bc-723 ve Duanan çeşitlerinin Van koşullarında silaj amacıyla yetiştirmeye uygun çeşitler olduğu saptanmıştır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessZiraat MühendisliğiBazı Mısır Çeşitlerinde Verim ve Yem Değerleri Üzerine Bir AraştırmaArticle141N/AN/A475137441