Çömlekçioğlu, NurayErdinç, ÇeknasBiçer, Şeyhmus2025-05-102025-05-1020212149-824510.24180/ijaws.840659https://doi.org/10.24180/ijaws.840659https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/359763/hiyarda-kok-bakterisi-pgpr-ve-arbuskuler-mikorizal-fungus-amf-asilamalarinin-farkli-sulama-seviyelerinde-bitki-gelisimi-ve-verim-ozelliklerine-etkilerihttps://hdl.handle.net/20.500.14720/18780Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi 6. Cilt 1. Sayısında yer alan Biçer ve ark.’nın “Hıyarda Kök Bakterisi (PGPR) ve Arbusküler Mikorizal Fungus (AMF) Aşılamalarının Farklı Sulama Seviyelerinde Bitki Gelişimi ve Verim Özelliklerine Etkileri” [Uluslararası Tarım ve Yaban Hayatı Bilimleri Dergisi, 2020; 6(1): 8 – 20] başlıklı makalesinde:\r\r1.Makalenin “Sulama Miktarı ve Bitki Su Tüketimi” bölümünde bazı metinler sehven yanlış yazılmış olup aşağıdaki şekilde düzeltilmiştir:\r\rDenemenin 1. yılında toplam 9 kez 2. yılında ise 10 kez konulu sulama yapılmıştır. Sulama suyu ve mevsimlik su tüketim miktarları 1 ve 2 yıl için sırasıyla; 115.83-466.83 mm ve 105.93-426.93 mm arasında değişmiştir. \rTarla koşullarında yetiştirilen hıyarda en yüksek bitki su tüketim değeri en yüksek sulama seviyesinde ve en düşük su tüketimi ise sulama seviyesinin en düşük olduğu uygulamalardan hesaplanmıştır. Bitki su tüketiminde sulamanın payı (Irc) konulara göre 1 ve 2 yıl sırasıyla %68.49-84.52 ve % 68.91-82.07 arasında değişmiştir (Çizelge 1).trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBiyolojiZiraat MühendisliğiHıyarda Kök Bakterisi (Pgpr) ve Arbusküler Mikorizal Fungus (Amf) Aşılamalarının Farklı Sulama Seviyelerinde Bitki Gelişimi ve Verim Özelliklerine EtkileriCorrection71N/AN/A180180359763