Koyuncu, Mehmet Ali2025-05-102025-05-1019971018-9424https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/54880/vanda-yetistirilen-bazi-kayisi-cesitlerinin-depolanma-olanaklari-uzerine-bir-arastirmahttps://hdl.handle.net/20.500.14720/475Bu çalışma, Van da yetiştirilen Şekerpare ve Edremit Yerlisi (Mahalli çeşit) kayısı çeşitlerinin muhafaza sürelerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla derilen kayısılar 0.5 kg'lık plastik kaselere yerleştirilmiş ve üzerleri streç film ile kapatılarak soğuk odada muhafazaya alınmışte. Depolama boyunca oda sıcaklığı 0°C ve nisbi nem % 85-90'da tutulmuştur, örnekler birer hafta aralıklarla soğuk «lalardan çıkartıldıktan ve bir kısım 2 ve 4 gün manav koşullarında bekletildikten soara ağırlık kaybı, titre edilebilir asillik , pH ve toplam suda eriş* kuru madde oranlan belirlenmiştir. İncelenen çeşitlerin meyveleıi makinayla soğutmalı depoda 0 °C sıcaklık, % 85-90 oransal nem koşullarında 3-4 hafta başarılı bir şekilde depolanmışlardır.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBahçe BitkileriZiraat MühendisliğiBitki BilimleriVan'da Yetiştirilen Bazı Kayısı Çeşitlerinin Depolanma Olanakları Üzerine Bir AraştırmaArticle7N/AN/A535654880