M.al-eıd, SalahDoğan, İsmail Sait2025-05-102025-05-1019981018-9424https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/52031/sensory-evaluation-of-double-layered-flat-breads-using-quantitative-descriptive-analysishttps://hdl.handle.net/20.500.14720/570Bu makalede çift katmanlı yassı ekmeklerin ticari olarak önemli olan uç özelliği duyusal olarak değerlendirilmiştir. Yem geliştirilen yassı ekmekle piyasada bulunan yassı ekmekler Kantitatif Tanımlayıcı Analız metodu ile değerlendirilmiştir. Kabuk rengi, dürülebilme, katlanabilme ve parçalanma özelliği altı panel üyesi tarafından referans ekmekle karşılaştırılarak test edilmiştir. Geliştirilen ekmeğin rengi önemli ölçüde açık bulunmuştur. Katlanabilme ve parçalanabilme bakımından önemli bir fark görülmemiştir Panel üyelerinin değerlendirmesi ile laboratuar ekipmanları arasındaki önemli korelasyon (r=0.97-0.99) kantitatif tanımlayıcı analiz metodun güvenirliğini ortaya koymuştur.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessGıda Bilimi Ve TeknolojisiSensory Evaluation of Double Layered Flat Breads Using Quantitative Descriptive AnalysisArticle8N/AN/A333852031