1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "Aksoy, Aburrahman"

Filter results by typing the first few letters
Now showing 1 - 1 of 1
  • Results Per Page
  • Sort Options
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Article
    Van Otlu Peynirlerinin Nitrat ve Nitrit Düzeyleri
    (1997) Aksoy, Aburrahman; Türeli, İdris; Okut, Neşe
    Bu çalışma, Van yöresinde tüketime sunulan otlu peynirlerdeki nitrat ve nitrit düzeylerini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla toplam 57 adet otlu peynir örneği kullanılmıştır, incelenen peynir örneklerinin tümünde nitrat ve nitrit saptanmıştır. Otlu peynir örneklerinde nitrat ve nitrit düzeyleri sırasıyla 32.72-96.96 ppm (ortalama 60.23 ) ve 5.52-47.83 ppm (ortalama 20.04) arasında tespit edilmiştir. Otlu peynirlerde nitrat ve nilrit düzeylerinin yüksek olması peynire katılan otlardan kaynaklanmış olabilir. Sonuç olarak, incelenen otlu peynirlerdeki nitrat ve nitrit miktarlarının sağlık açısından risk oluşturabilecek düzeylerde olduğu sonucuna varılmıştır.