1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "Doğan, İ. Sait"

Filter results by typing the first few letters
Now showing 1 - 1 of 1
  • Results Per Page
  • Sort Options
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Other
    Formül Optimizasyonunda Yanıt Yüzeyi Metoduna Göre Debaun'un Cuboctahedrom Deneme Tasarımının Kullanımı
    (2001) Almalı, Mehmet Nuri; Kara, Kazım; Doğan, İ. Sait
    Çeşitli faktörlere bağlı olarak elde edilen farklı gözlemler arasındaki bağıntıların incelenmesi için baş vurulan \"Yanıt Yüzey Metodu\", etkili olarak gıda sanayiinde ürün geliştirme alanında da kullanılmaktadır. Polinomiyal modelin seçildiği bu araştırmada, deneme noktalarını daha aza indirgemek için DeBaun'un Cuboctahedrom tasarımı kullanılmıştır. Bisküvü yapımında şeker (%45-75), hidrojenize yağ(%15-45) ve su (%16-26) seviyelerinde denemeye alınmıştır. Değerlendirmede bisküvü yüzeyinin çatlama oranı bisküvi kalite kriteri olarak değerlendirilmiştir. Optimum çatlama değeri (1.129) bisküvi üretiminde %21 su, %60 şeker ve %30 hidrojenize yağ kullanılarak elde edilmiştir.