Browsing by Author "Ergin, Derya"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Master Thesis The Detection of the Total Antioxidant Capacities of New Benzothiophen Derivatives and Their Effects on Gstm2 Isozyme(2019) Ergin, Derya; Yılmaz, CanBenzotiyofenler, son dönemde, ilaç olarak kullanılabilme potansiyellerinin test edilmesini amaçlayan projelerin konusunu oluşturmaya başlamıştır. Bu çalışmamızın ilk aşamasında, Reaxys® ile yapılan araştırmada daha önceden çalışılmadığı tespit edilmiş iki benzotiyofen türevinin antioksidan kapasiteleri ABTS, DPPH ve Galvanoksil olmak üzere üç farklı yöntemle tayin edildi. İkinci aşamada ise, bu türevlerin GSTM2 izozimi üzerine muhtemel inhibisyon/aktivasyon etkileri araştırıldı. Benzotiyofen türevlerinin ikisi de test edilen mevcut standart antioksidan maddelere kıyasla çok düşük kapasite göstermişlerdir. Türev-1 için ABTS prosedürü sonucunda EK50 değeri 42.52 μM olarak hesaplanmıştır. Ancak diğer iki metotla yapılan deneylerde EK50 değeri hesaplamamıza yetecek derecede yüksek % RSA değerleri izlenmemiştir. Türev-2 üzerinde yapılan testlerin hiçbirinde EK50 değerine ulaşılamamıştır. Türev-1 için Vmax değerinin azaldığı ancak Km değerinin değişmediği tayin edilmiş, SigmaPlot yazılımı tam yarıĢmasız inhibisyon modelini öngörmüştür. Türev-2 düşük konsantrasyonlarda aktivasyon, 5μM madde konsantrasyonundan sonra inhibisyon etki göstermiĢtir. Yazılım bu etkiyi tam yarışmalı ile tam yarışmasız arasında, muhtemel karışık modele uygun öngörmüĢtür. Anahtar kelimeler: ABTS, Benzotiyofen, DPPH, Galvinoksil, GSTM2, İnhibisyon modeliArticle The Effects of Water Quality and Brewing Type on Total Antioxidant Capacity in Herbal Teas(Kahramanmaras Sutcu Imam Univ Rektorlugu, 2021) Yilmaz, Can; Konus, Metin; Fidan, Ceylan; Ergin, Derya; Cetin, Dogan; Dilek, Zeynep; Elasan, EsmaThe antioxidant capacity of the polyphenols is the basis of the potential health benefits of herbal tea consumption. In this study. the effects of infusion time. presence of tea packs and water quality on the extraction yield of polyphenolic compounds providing antioxidant activity of melissa, rosehip, fennel, camomile and white tea, which are commonly consumed in Turkey. were investigated. Antioxidant activities were determined by using the 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) method. The results of the study showed that the antioxidant activity of herbal teas brewed with distilled water was higher than that in tap water, and that antioxidant activity increased for these teas due to the increased infusion time. When tap water was used, it was determined that a higher antioxidant activity was obtained as a result of brewing for 3 minutes for rosehip and melissa tea and 10 minutes for white tea. The results also showed that packaged brewing for rosehip and fennel tea; and, unpackaged brewing for chamomile, melissa, and white tea resulted in higher antioxidant activity.