1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "Tutar, Fidan"

Filter results by typing the first few letters
Now showing 1 - 1 of 1
  • Results Per Page
  • Sort Options
  • Loading...
    Thumbnail Image
    Master Thesis
    Determinantion of the Level of Vitamin C in Honey Produced From the Van Like Basin by Hpcl
    (2014) Tutar, Fidan; Yörük, İbrahim Hakkı
    Bu çalışmada, 2013 yılında, Van Gölü havzasında bulunan Bahçesaray, Çatak, Gürpınar ve Gevaş ilçelerinden alınan bal örneklerinin vitamin C düzeyleri tespit edilmiştir. Bal örneklerinin vitamin C analizi HPLC ile yapıldı. Bal örneklerinde C vitamini içeriği bakımından, ilçeler arasında fark olup olmadığını belirlemek amacıyla, tek yönlü Varyans analizi (One-way ANOVA) yapılmıştır. Yapılan Varyans analizi sonucunda; ilçelerde üretilen balların C vitamini içeriği arasında fark olup olmadığını belirlemek amacıyla Duncan çoklu karşılaştırma testi (Duncan multiple comparison test) yapılmıştır. Analizler sonucunda, vitamin C bakımından en yüksek içeriğe sahip olan sonuçlara Gürpınar ilçesinde rastlanmıştır. HPLC analiz sonuçları sırası ile Gürpınar; 613.975± 26.35 μg/g, Gevaş; 576.515± 9.62 μg/g, Bahçesaray; 189.102± 19.18 μg/g ve Çatak; 174.407± 3.44 μg/g oranında vitamin C içeriği tespit edilmiştir. Anahtar kelimeler: Bal, Vitamin C, Van Gölü Havzası, HPLC.