Ccc (Chlorcholinchlorid) Uygulamasının Soya (Glycina Max L.merril)'da Verim ve Kaliteye Etkisi Üzerine Bir Araştırma

dc.contributor.author Dede, Özbay
dc.contributor.author Okut, Neşe
dc.contributor.author İlbaş, Ali İrfan
dc.contributor.author Yıldırım, Bünyamin
dc.contributor.author Yılmaz, Nuri
dc.date.accessioned 2025-05-10T16:44:15Z
dc.date.available 2025-05-10T16:44:15Z
dc.date.issued 1997
dc.department T.C. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi en_US
dc.department-temp Tanımlanmamış Kurum,Tanımlanmamış Kurum,Tanımlanmamış Kurum,Van Yüzüncü Yil Üni̇versi̇tesi̇,Tanımlanmamış Kurum en_US
dc.description.abstract Van'da sulu koşullarda 1994 yılında Beason soya çeşidinde üç farklı uygulama zamanında (Tohumluk dönemi, 4 yapraklı dönem, % 50 çiçeklenme dönemi) CCC (Chlorcholinchlorid)' nin 4 farklı dozu (Kontrol, 500,1000,1500 ppm) uygulanmış; bu uygulamaların, bitki boyu, ilk bakla yüksekliği, bakla sayısı, parsel verimi, bin dane ağırlığı, ham yağ oranı, ham yağ verimi, ham protein oranı ve ham protein verimi üzerine etkileri belirlenmiştir. Çalışma sonucunda CCC dozları, bitki boyu ve ilk bakla yüksekliğini olumsuz, bakla sayısı ve dane verimini olumlu, uygulama zamanlan ise, bitki basma bakla sayısı ve dsne verimini olumlu yönde etkilemiş, gerek uygulama zamanlan gerekse dozlar bin dane ağırlığım etkilememiştir. En yüksek dane verimi ortalama olarak 140.23 kg/da ile 4 yapraklı dönemde 1500 ppm.lik CCC dozunun uygulanmasından elde edilmiştir. Ham yağ ve ham protein oranı üzerine uygulama zamanları ve dozları etki yapmamışlar, fakat gerek ham yağ verimi gerekse ham protein verimi dane verimine bağlı olarak artış gdsterrniştir. En yüksek ham yağ ve ham protein verimi 4 yapraklı döıemde uygulanan 1500 ppm.lik CCC dozunun uygulanmasından elde edilmiştir (28.104 ve 38.130 kg/da). en_US
dc.identifier.endpage 48 en_US
dc.identifier.issn 1018-9424
dc.identifier.scopusquality N/A
dc.identifier.startpage 41 en_US
dc.identifier.trdizinid 54877
dc.identifier.uri https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/54877/ccc-chlorcholinchlorid-uygulamasinin-soya-glycina-max-lmerrilda-verim-ve-kaliteye-etkisi-uzerine-bir-arastirma
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.14720/476
dc.identifier.volume 7 en_US
dc.identifier.wosquality N/A
dc.language.iso tr en_US
dc.relation.ispartof Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi en_US
dc.relation.publicationcategory Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Ziraat Mühendisliği en_US
dc.subject Bitki Bilimleri en_US
dc.subject Ziraat en_US
dc.subject Toprak Bilimi en_US
dc.title Ccc (Chlorcholinchlorid) Uygulamasının Soya (Glycina Max L.merril)'da Verim ve Kaliteye Etkisi Üzerine Bir Araştırma en_US
dc.type Article en_US
dspace.entity.type Publication

Files