The Consumption Structure of Meat, Milk and Dairy Products in Center Town of Elazığ Province

dc.contributor.advisor Yıldırım, İbrahim
dc.contributor.author Malatacık, Firdevs Aslı
dc.date.accessioned 2025-06-30T15:49:16Z
dc.date.available 2025-06-30T15:49:16Z
dc.date.issued 2006
dc.department Fen Bilimleri Enstitüsü / Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
dc.description.abstract ÖZETELAZIĞ İLİ MERKEZ İLÇEDE ET, SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİMYAPISIMALATACIK, Firdevs AslıYüksek Lisans Tezi, Tarım Ekonomisi Anabilim DalıDanışman: Doç. Dr. İbrahim YıldırımEylül 2006, 46 sayfaBu çalışmanın amacı Elazığ ili Merkez ilçede et, süt ve süt ürünleri tüketimyapısının incelenmesidir. Araştırmanın esas materyalini, Elazığ ili merkez İlçede 96aileden anket yoluyla toplanan orijinal nitelikli veriler oluşturmuştur. Anketçalışması 5 Mart- 25 Nisan 2006 tarihleri arasında yapılmıştır. Anket yapılan hanehalkının ortalama yıllık geliri 18.045 YTL olup, bu miktar gelir gruplarına göre5.021 YTL ile 40.426 YTL arasında değişmektedir. Hane halkının yarısından fazlası(% 53.13) etlerini marketlerden sağlamaktadır. Kişi başına düşen ortalama yıllıkkırmızı et, tavuk eti ve balık eti tüketim miktarları sırasıyla 21.13 kg, 16.47 kg ve10.04 kg'dır. Genel olarak, et tüketim miktarları gelir gruplarına orantılı bir şekildeartmaktadır. Hane halkının sırasıyla % 42.68'i ve % 32.26'sı haftada bir kez kırmızıet ve beyaz et satın almaktadır. Kişi başına düşen yıllık ortalama açık süt vepastörize süt tüketim miktarları sırasıyla 53.32 litre ve 28.12 litredir. Bu miktarlargelir gruplarına paralel bir şekilde artmaktadır. Anket yapılan hane halklarının %42.71 sadece günlük açık süt tüketmektedir.Anahtar kelimeler: Beyaz et, Elazığ ili, Kırmızı et, Süt ürünleri, Tüketimyapısı.i
dc.description.abstract ABSTRACTTHE CONSUMPTION STRUCTURE OF MEAT, MILK AND DAIRYPRODUCTS IN CENTER TOWN OF ELAZIĞ PROVINCEMALATACIK, Firdevs AslıMSc, Agricultural EconomicsSupervisor: Assoc. Prof. Dr. İbrahim YıldırımSeptember 2006, 46 pagesThe aim of this study was to investigate the meat and milk and milkproducts consumption structures of households in Elazığ Province. The data werecollected from 96 households by questionnaires between 5 March and 25 April,2006. The average yearly income per households was YTL 18.045 and ranged fromYTL 5.021 to YTL 40.426 according to income groups. More than half ofhouseholds (53.13 %) purchased the meat from the markets. The average yearlyconsumption per head of red meat, white meat and the fish meat was 21.13 kg, 16.47kg and 10.04 kg, respectively. Generally, these figures increased in proportion toincome groups. Out of total households 42.68 and 32.26 %, respectively consumedthe red meat and white meat once per week. The average yearly open andpasteurized milk per head was 53.32 and 28.12 litre, respectively. These figuresincreased in parallel with income groups. Of total households 42.71 % consumedonly open milk.Key words: White Meat, Fish Meat, Elazığ Province, Red Meat,Consumption Structure.iii en_US
dc.identifier.endpage 60
dc.identifier.uri https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=-L8ilcwn9ZRRc_YMKxXW1v3tU1kAiUZLzucYzK6f7X9j664dCy7kVnqOC7n82HzE
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.14720/26871
dc.identifier.yoktezid 183545
dc.language.iso tr
dc.subject Ziraat
dc.subject Agriculture en_US
dc.title The Consumption Structure of Meat, Milk and Dairy Products in Center Town of Elazığ Province
dc.title Elazığ İli Merkez İlçede Et, Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Yapısı en_US
dc.type Master Thesis en_US
dspace.entity.type Publication

Files

Collections