Van Gölü Havzası Yerel Armutları

No Thumbnail Available

Date

2010

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Van Gölü havzasında yetiştirilen mahalli armut çeşitlerinin belirlenmesi amacıyla bu çalışma yapılmıştır. Bölgede uzun zamandan beri yetiştiriciliği yapılan bu yerel çeşitler yöre iklimine iyi adapte olmuş ve yetiştirildiği bölgede önemli bir Pazar payına sahip olan çeşitlerdir. Yetiştiriciliği yapılan mahalli çeşitlerin meyve özellikleri üzerinde yapılan bu araştırmada çeşitlere ait meyvelerin ağırlıkları, boyutları, suda çözünür kuru madde miktarları (SÇKM), titre edilebilir asit içerikleri gibi bazı pomolojik özellikleri belirlenmiştir. İncelenen çeşitlerde meyve ağırlığı 199.-20,07 g, meyve eti sertliği 13 - 3.07 lb, meyve sap uzunluğu 55.24 - 11.77 mm, titre edilebilir asit içeriği % 20.4 – 1.8, suda çözünür kuru madde miktarı % 17.80-10.5 arasında bulunmuştur.

Description

Keywords

Bahçe Bitkileri, Ziraat Mühendisliği, Bitki Bilimleri

Turkish CoHE Thesis Center URL

WoS Q

N/A

Scopus Q

Q3

Source

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi

Volume

20

Issue

1

Start Page

46

End Page

51
Google Scholar Logo
Google Scholar™