Hamur Mayası İçeren Rasyonla Beslenen İneklerin Sütleri ile Yapılan Yoğurtların Biyokimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması

dc.contributor.author Küçüköner, Erdoğan
dc.contributor.author Tarakçı, Zekai
dc.date.accessioned 2025-05-10T17:30:12Z
dc.date.available 2025-05-10T17:30:12Z
dc.date.issued 2002
dc.department T.C. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi en_US
dc.department-temp Tanımlanmamış Kurum,Van Yüzüncü Yil Üni̇versi̇tesi̇ en_US
dc.description.abstract Farklı konsantrasyonlarda ekmek mayası içeren yemlerle beslenen ineklerin sütlerinden yapılan yoğurtların bazı özellikleri araştırılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, yoğurtların kurumadde miktarı % 16.12-16.98, protein % 4.30-4.53, yağ % 4.13-4.28 ve kül miktarı ise % l .032-1.088 arasında değişmiştir. Ayrıca yoğurt çeşitleri arasında asitlik, pH ve serum ayrılması yönünden önemli derecede farklılıklar gözlenmiştir (p<0.05). Mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre, maya ve küf sayısmda örnekler arasında bir farklılık gözlenmemiş, fakat depolama süresince bir artış olmuştur (0.65-3.56 log/g). en_US
dc.identifier.endpage 61 en_US
dc.identifier.issn 1300-5413
dc.identifier.issn 2667-467X
dc.identifier.issue 1 en_US
dc.identifier.scopusquality N/A
dc.identifier.startpage 57 en_US
dc.identifier.trdizinid 37693
dc.identifier.uri https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/37693/hamur-mayasi-iceren-rasyonla-beslenen-ineklerin-sutleri-ile-yapilan-yogurtlarin-biyokimyasal-ve-mikrobiyolojik-ozelliklerinin-arastirilmasi
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.14720/12612
dc.identifier.volume 7 en_US
dc.identifier.wosquality N/A
dc.language.iso tr en_US
dc.relation.ispartof Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi en_US
dc.relation.publicationcategory Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Beslenme Ve Diyetetik en_US
dc.subject Mantar Bilimi en_US
dc.subject Gıda Bilimi Ve Teknolojisi en_US
dc.title Hamur Mayası İçeren Rasyonla Beslenen İneklerin Sütleri ile Yapılan Yoğurtların Biyokimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması en_US
dc.type Article en_US
dspace.entity.type Publication

Files