Bazı Meyve Türlerinde Odun Çeliklerinin Köklenmesi Üzerine Iba, Cepa ve Avg' Nin Etkisi

No Thumbnail Available

Date

2001

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Bu çalışma, uygulandığı zaman etilen gazı açığa çıkaran CEPA (Chloroethylphosphonic asit), içsel etilen sentezini engellediği bildirilen AVG (Aminoethoxyvinyl glycine) ve bunların EBA ile olan ilişkilerinin .odun çeliklerinin köklenmesi üzerine olan etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla faklı köklenme yeteneğine sahip üç meyve (ceviz, Can eriği, Ekmek ayvası) türüne ait odun çelikleri kullanılmıştır. Ceviz çeliklerinde köklenme elde edilememiştir. Can eriğinde IBA (%46.7), IBA+AVG(%58.1) ve CEPA+AVG (%20.3), köklenme oranını kontrole (%6.7) göre önemli derecede artırmıştır. Ekmek ayvasında ise IBA (%70.6) ve IBA+AVG(%73.3) köklenme oranını kontrole (%13. 1) göre önemli derecede artırmıştır. Araştırma sonucunda, zor köklenen can eriği ve kolay köklenen ekmek ayvasının uygulamalara karşı verdikleri farklı tepkiler tartışılmıştır.

Description

Keywords

Bahçe Bitkileri, Ziraat Mühendisliği, Bitki Bilimleri

Turkish CoHE Thesis Center URL

WoS Q

N/A

Scopus Q

N/A

Source

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Volume

11

Issue

1

Start Page

51

End Page

54
Google Scholar Logo
Google Scholar™