Some Characteristics of Native Sour Cherry Genotypes Grown by Seed in Van Region

No Thumbnail Available

Date

2001

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Abstract

Bu çalışmada Van ve çevresinde tohumdan yetişmiş 50 vişne tipinin teknolojik durumları ön planda tutularak fiziksel ve kimyasal özelliklerine yer verilmiştir. Yapılan analizler sonucu meyve ağırlıkları 1.93 - 3.39 g, çekirdek boyları 0.70±0.19 - 0.96±0.05 cm, çekirdek ağırlıkları 0.17-0.32 g, pH 3.41-3.83, SÇKM %9.80-%15.60 arasında belirlenmiştir. Duyusal değerlendirmelerde tat, kabuk altı rengi, meyve eti rengi gibi gözlemler dikkate alınmıştır. Ayrıca ağaçların taç uzunluğu (247-575 cm), gövde çapı (2.38-12.93 cm) gibi morfolojik özellikleri de belirlenmiştir. Duyusal analizlerde meyvelerin çoğunun tadı orta ekşi olarak belirlenmiştir. Bazı genotiplerin ıslah çalışmaları için meyve özellikleri ve soğuklara dayanım yönünden daha detaylı araştırmalarla ele alınması vurgulanmıştır.

Description

Keywords

Bahçe Bitkileri, Ziraat Mühendisliği, Bitki Bilimleri

Turkish CoHE Thesis Center URL

WoS Q

N/A

Scopus Q

N/A

Source

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi

Volume

11

Issue

2

Start Page

13

End Page

17
Google Scholar Logo
Google Scholar™