Malatya Yöresinde Yetiştirilen Bazı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinde Olgunlaşma Sırasında Meydana Gelen Kimyasal Değişmeler
| dc.contributor.author | Kazankaya, Ahmet | |
| dc.contributor.author | Doğan, Adnan | |
| dc.contributor.author | Özatak, Ömer Faruk | |
| dc.contributor.author | Küsmüş, Sema | |
| dc.contributor.author | Uyak, Cüneyt | |
| dc.date.accessioned | 2025-05-10T17:16:04Z | |
| dc.date.available | 2025-05-10T17:16:04Z | |
| dc.date.issued | 2018 | |
| dc.department | T.C. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi | en_US |
| dc.department-temp | Van Yüzüncü Yil Üni̇versi̇tesi̇,Van Yüzüncü Yil Üni̇versi̇tesi̇,Hakkari̇ Üni̇versi̇tesi̇,T.C. Tarim Ve Orman Bakanliği,Van Yüzüncü Yil Üni̇versi̇tesi̇ | en_US |
| dc.description.abstract | Bu araştırma Öküzgözü, Kalecik Karası, Hasandede ve Kabarcık üzüm çeşitlerinde olgunlaşma periyoduboyunca tanede meydana gelen biyokimyasal değişimleri belirlemek amacıyla 2015 yılında Malatya’dayürütülmüştür. Olgunlaşma periyodu boyunca suda çözünebilir kuru madde miktarı, pH ve toplamantosiyanin miktarlarının arttığı, toplam asitlik, toplam fenolik bileşik miktarı ve antioksidan kapasitede iseazalma olduğu tespit edilmiştir. Olgunlaşma döneminde suda çözünebilir kuru madde miktarının %18.8(Kabarcık) ile %22.8 (Kalecik Karası); toplam asitliğin %0.46 (Kabarcık) ile %0.72 (Hasandede) ve pHdeğerinin 3.18 (Hasandede) ile 3.28 (Kabarcık) arasında değiştiği belirlenmiştir. | en_US |
| dc.identifier.endpage | 62 | en_US |
| dc.identifier.issn | 1300-8943 | |
| dc.identifier.issn | 2791-6375 | |
| dc.identifier.issue | Özel Sayı 1 | en_US |
| dc.identifier.scopusquality | N/A | |
| dc.identifier.startpage | 55 | en_US |
| dc.identifier.trdizinid | 297008 | |
| dc.identifier.uri | https://search.trdizin.gov.tr/en/yayin/detay/297008/malatya-yoresinde-yetistirilen-bazi-saraplik-uzum-cesitlerinde-olgunlasma-sirasinda-meydana-gelen-kimyasal-degismeler | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.14720/8900 | |
| dc.identifier.volume | 47 | en_US |
| dc.identifier.wosquality | N/A | |
| dc.language.iso | tr | en_US |
| dc.relation.ispartof | Bahçe | en_US |
| dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
| dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
| dc.subject | Bahçe Bitkileri | en_US |
| dc.subject | Ziraat Mühendisliği | en_US |
| dc.subject | Gıda Bilimi Ve Teknolojisi | en_US |
| dc.title | Malatya Yöresinde Yetiştirilen Bazı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinde Olgunlaşma Sırasında Meydana Gelen Kimyasal Değişmeler | en_US |
| dc.type | Article | en_US |
| dspace.entity.type | Publication |